Sabtu, 21 Mei 2011

Philea Resort

Pernah x korang perasan name resort ni kat highway melaka? Slame nie pown aku xprsn. Tp kebetulan pegi melaka aritu singgah resort ni. Niat sbnr nya nak melawat member en.suamy ni.. dye dulu same tempat keja tp skrg da tuka jd manager kat resort ni. Xsangka pulak kat tgh2 hutan ni ada resort yang cantik. Resort ni sume berkonsepkan kayu. Xmenggunkan paku tp pasak. Jd dye bawa kami melawat kawasan resort ni. Aku berpeluang masuk kat sume bilik n tempat. rasa betuah sgt.. ye la kan nak harap dpt bermalam kat cni mmg mahal harga dye. Tp mmg puas ati la klu dpt bercuti di sini..

Mr. Lan bersama anaknya.
Haaa nie la member En. Suamy, Mr Lan.. dye nie kawin dengan org cina masuk islam.. tu yang muke anak dia cam cina. Waktu datang nie kami di hidang kan makanan yang sgt best. Mr.Lan nie blnja.. Tq ya!!

En. Suamy yg kelihatan seronok dengan makanannya...
Sesudah makan kami di bawa melawat seluruh kawasan dengan menaiki buggy.. so nie first time kiranya nek benda alah nie.. jd Jom kita cuci mata tgk gmbar2 kat resort niey..

Muke teruja nek buggy
Resort yang first niey ada 4 bilik.. so boley pilih nak yang mana atas ke bawah ker.. 1 bilik ada 2 katil


Kat dalam dye mcm nie la...


Kemudian kami ke resort yang ke 2.. haa yang ni satu resort 1 bilik..

Xsabar la tu nak tgk bilik seterusnya...
Terpegun.. waaahh!
Dalam Bathtub room.. perhhh!!
Apa la agak nyer yg mereke cerita tuh..
sempat lagi..
Melangkah masuk the best room!!! 
Siap ada benda alah nie lagi menghadap pool..


Bilik di ruangan atas

View depan bilik nie..
Selesai suda menjelajah Resort nie.. memana yang berkenan nak pg Philea Resort ni mmg aku suggest kan.. boley rehatkan minda n tenangkan diri.. berbaloi2!! waaah gitu!!

P/S : En.Lan kt da tolong promote.. xda komisyen ker?? lalalala...

2 ulasan:

  1. best nye....
    dok kt resort mcm ni...:)

    BalasPadam
  2. rajin nyer awk ni komen pic kiter.. hehehe

    BalasPadam